Karışık Beyaz Ve Mor Lahana Turşusu
Karışık Beyaz Ve Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram beyaz lahana
- 500 gram mor lahana
- 2 büyük uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk kırmızı pancar
- 2 adet yeşil ekşi elma
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı turşuluk kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı su
Karışık Beyaz Ve Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, kırmızı pancarın kabuklarını soyduktan sonra, küçük uzunluk tencereye bırakın.
- Üzerine 3 su bardağı su ek edin, ocağın altını açın,orta ateşte, 20 dakika kaynatıp piştikten sonra,soğuması için bekletin.
- Pancarın suyunu dökmeyin.
- Ardından beyaz lahana,ve mor lahanayı ince halde doğrayın.
- Ardından karıştırma kasenin içine, bırakın, üzerine rendelenmiş sarımsak, rendelenmiş havuç rendelenmiş kırmızı pancar, rendelenmiş yeşil ekşi elma, tuz, toz şeker,ilave ederek birlikte karıştırıp yarım saat bekletin.
- Yarım saat bekletilen turşunun içine, sirke, nar ekşisi, zeytinyağı, pancarı kaynattığımız pancar suyundan 1. 5 su bardağı ek edin. Ve tekrardan gereçleri,birlikte karıştırıp kavanozun içine turşuyu doldurun.
- Son olarak, akabinde ikiye bölünmüş, bir adet domatesi, kavanozun üzerine bastırarak yerleştirin, akabinde kavanozun kapağını kapatın.
- Turşumuzu güneş görmeyen serin bir yerde koruma edin. Karışık turşu on gün sonra yemeğe hazır. Afiyet olsun. 🙏🪷.
Karışık Beyaz Ve Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









