Karışık Beyaz Ve Mor Lahana Turşusu

Karışık Beyaz Ve Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram beyaz lahana
  • 500 gram mor lahana
  • 2 büyük uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk kırmızı pancar
  • 2 adet yeşil ekşi elma
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı turşuluk kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı su

Karışık Beyaz Ve Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle, kırmızı pancarın kabuklarını soyduktan sonra, küçük uzunluk tencereye bırakın.
  2. Üzerine 3 su bardağı su ek edin, ocağın altını açın,orta ateşte, 20 dakika kaynatıp piştikten sonra,soğuması için bekletin.
  3. Pancarın suyunu dökmeyin.
  4. Ardından beyaz lahana,ve mor lahanayı ince halde doğrayın.
  5. Ardından karıştırma kasenin içine, bırakın, üzerine rendelenmiş sarımsak, rendelenmiş havuç rendelenmiş kırmızı pancar, rendelenmiş yeşil ekşi elma, tuz, toz şeker,ilave ederek birlikte karıştırıp yarım saat bekletin.
  6. Yarım saat bekletilen turşunun içine, sirke, nar ekşisi, zeytinyağı, pancarı kaynattığımız pancar suyundan 1. 5 su bardağı ek edin. Ve tekrardan gereçleri,birlikte karıştırıp kavanozun içine turşuyu doldurun.
  7. Son olarak, akabinde ikiye bölünmüş, bir adet domatesi, kavanozun üzerine bastırarak yerleştirin, akabinde kavanozun kapağını kapatın.
  8. Turşumuzu güneş görmeyen serin bir yerde koruma edin. Karışık turşu on gün sonra yemeğe hazır. Afiyet olsun. 🙏🪷.

Karışık Beyaz Ve Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tepside Pratik Ispanaklı Börek
Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı
El Açması Ev Yapımı Fırında Az Malzemeli Sigara Böreği Tarifi
Ispanaklı Kiş
Sütlü Çikolatalı Kinder Maxi Kurabiye
Belen Tava (Beyaz Etli)
Hdabla | © 2025 |