Karidesli Şehriye

Karidesli Şehriye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram karides
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kuru soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Karidesli Şehriye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karidesler, zeytinyağ, 2-3 iri doğranmış sarımsak, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiber bir kapta karıştırın.
  2. Tavaya tereyağı eklenerek karideslerin rengi pembeye dönünceye kadar pişirin.
  3. Pişen karidesler bir tabağa aktarılır. Tavaya tekrar tereyağı eklenir ve ince doğranmış kuru soğanla 2-3 diş doğranmış sarımsak kavrulur.
  4. Üzerine arpa şehriye eklenir. 2 su bardağı kaynar su ekleyin, arpa şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Önceden pişirilen karidesler ve kıyılmış maydanoz tavaya ekleyin, karıştırın. Sicak servis yapın.

Karidesli Şehriye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Afkan Pilavı
Çeşit Çeşit Poğaça
Beyti
Brokolili Mercimek Çorbası
Portakallı Kurabiye
Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler)
Hdabla | © 2025 |