Karidesli Şehriye

Karidesli Şehriye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram karides
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet kuru soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Karidesli Şehriye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karidesler, zeytinyağ, 2-3 iri doğranmış sarımsak, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiber bir kapta karıştırın.
- Tavaya tereyağı eklenerek karideslerin rengi pembeye dönünceye kadar pişirin.
- Pişen karidesler bir tabağa aktarılır. Tavaya tekrar tereyağı eklenir ve ince doğranmış kuru soğanla 2-3 diş doğranmış sarımsak kavrulur.
- Üzerine arpa şehriye eklenir. 2 su bardağı kaynar su ekleyin, arpa şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Önceden pişirilen karidesler ve kıyılmış maydanoz tavaya ekleyin, karıştırın. Sicak servis yapın.
Karidesli Şehriye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





