Karidesli Makarna
Karidesli Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram karides
- 1 paket krema
- 1 paket makarna
- 1 demet maydanoz
- 10 cherry domates
- 1 adet mor soğan
- 1 adet limon
- Sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Karidesli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları tuz ile kavuruyoruz domatesleri ikiye kesip, artlı önlü soğanlarla bir arada pişiriyoruz.
- Ayrı bir tencerede makarnanın yarısını kavuralım, akabinde başka yarısını ekleyip, üzerine geçecek kadar su ek edelim.
- Kavurduğumuz soğan ve domatesi makarnanın yanına alalım makarnayı piştiğinde kapağını yarım kapatıp, altını da kapatalım beklemeye alalım.
- Karidesleri bol tereyağında pişirelim tereyağına iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı da ek edelim.
- Yağına toz biberi, karabiberi ekleyelim biraz kızdıralım üzerine kremayı ek edelim. Bu etapta bir limonun dış kabuğunu kremaya rendeleyelim ve limonun yarısını sıkalım yani yarım limonun suyunu ek ediyoruz.
- Kremaya yarım su bardağı su ekleyelim maydanozları ince kıyıp ek edelim 3 – 4 dakika karıştıralım ve makarnaya sosu dökelim makarnamız hazır afiyet olsun.
Karidesli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











