Karidesli Makarna

Karidesli Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram karides
  • 1 paket krema
  • 1 paket makarna
  • 1 demet maydanoz
  • 10 cherry domates
  • 1 adet mor soğan
  • 1 adet limon
  • Sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Karidesli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları tuz ile kavuruyoruz domatesleri ikiye kesip, artlı önlü soğanlarla bir arada pişiriyoruz.
  2. Ayrı bir tencerede makarnanın yarısını kavuralım, akabinde başka yarısını ekleyip, üzerine geçecek kadar su ek edelim.
  3. Kavurduğumuz soğan ve domatesi makarnanın yanına alalım makarnayı piştiğinde kapağını yarım kapatıp, altını da kapatalım beklemeye alalım.
  4. Karidesleri bol tereyağında pişirelim tereyağına iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı da ek edelim.
  5. Yağına toz biberi, karabiberi ekleyelim biraz kızdıralım üzerine kremayı ek edelim. Bu etapta bir limonun dış kabuğunu kremaya rendeleyelim ve limonun yarısını sıkalım yani yarım limonun suyunu ek ediyoruz.
  6. Kremaya yarım su bardağı su ekleyelim maydanozları ince kıyıp ek edelim 3 – 4 dakika karıştıralım ve makarnaya sosu dökelim makarnamız hazır afiyet olsun.

Karidesli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Süt Helvası (Bursaya Özel)
Belen Tava (Kıymalı)
Şipşak Kıymalı Ispanak
Ramazanda Sahur İçin Buzlukta Tahinli Cevizli Çörek (Videolu)
Milföy Tepsi Böreği
Hdabla | © 2025 |