Karidesli Kuşkonmaz

Karidesli Kuşkonmaz Tanımı İçin Malzemeler

  • İstenilen ölçüde karides(ayıklamayı unutmayın )
  • Kurumuş domates
  • 2/3 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Kuşkonmaz için ;

  • 8 adet yada istenilen ölçüye nazaran kuşkonmaz
  • 2 adet sarımsak (dilimleyin )
  • Zeytinyağı
  • Tozbiber
  • Yoğurt

Karidesli Kuşkonmaz Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşkonmazları ayıklayın.
  2. Sarımsakları dilimleyin.
  3. Tavaya zeytinyağı ve kuşkonmazları alın ,yumuşayana kadar ağızını kapatıp orta ateşte pişirin.
  4. Ayıklanmış karidesleri başka bir tavada yağ,sarımsak ve baharatını ekleyerek suyunu çekene kadar ağzı kapalı orta ateşte pişirin.
  5. Sarımsaklı yoğurt üstüne evvel kuşkonmazları ve başka kenara da karidesleri koyun ve servis edin.

Karidesli Kuşkonmaz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Donut
Etli Çiğköfte
Yoğurtlu Mor Lahana Salatası
Yulaf Ekmeği
Fındıklı Çikolatalı Tart Kek
Mis Kokulu Kapya Biberli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |