Karidesli Kremalı Spagetti
Karidesli Kremalı Spagetti Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram spagetti
- 200 gram ayıklanmış karides
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2 adet domates (rendelenmiş yahut küp doğranmış)
- 200 ml krema
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber (arzuya nazaran pul biber de olur)
- Sarımsak ve parmesan peyniri (opsiyonel)
Karidesli Kremalı Spagetti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencerede tuzlu kaynar suda spagettiyi paketteki mühlete nazaran haşla.
- Bir kepçe haşlama suyunu ayır, makarnayı süz.
- Geniş bir tavada yağı ısıt, ince doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar kavur.İstersen 1-2 diş sarımsak da ekleyebilirsin.
- Domatesi ekle: rendelenmiş domatesi ekle, suyunu biraz çekene kadar pişir.
- Karidesleri tavaya al, 3-4 dakika rengi pembeye dönene kadar çevir.
- Kremayı dök, tuz ve baharatları ekle. Sos yavaşça kaynayınca kıvam alacaktır.
- Gerekirse makarna suyundan biraz ekle.
- Haşlanmış spagettiyi tavaya al, sosla güzelce harmanla.
- İsteğe nazaran üzerine parmesan serpebilirsin.
Karidesli Kremalı Spagetti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






