Karamelli Yer Fıstıklı Pasta

Karamelli Yer Fıstıklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 80 gram tereyağı
  • 200 gram bitter çikolata
  • 20 gram kakao
  • 143 gram şeker
  • 10 gram vanilin
  • 11 gram kabarma tozu
  • 4 adet yumurta
  • 36 gram sıvı yağ
  • 100 gram un

Peanut butter (fıstık ezmeli) krema için:

  • 150 gram tereyağı (yumuşamış)
  • 100 gram fıstık ezmesi
  • 30 gram pudra şekeri (fıstık ezmesi şekerli ise azaltılabilir)

Ganaj krema için:

  • 350 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema

Karamel sos için:

  • 400 gram şeker
  • 150 ml su
  • 15 gram tereyağı
  • 120 gram krema
  • 80 gram yer fıstığı

Karamelli Yer Fıstıklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve bitter çikolata benmari yolu eritilir.
  2. Bir kabın içerisinde yumurtalar ve şeker çırpılır.
  3. 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve çırpma sürecine devam edilir.
  4. Eritilmiş olan çikolata karışıma eklenir ve çırpılır daha sonra kakao, un, vanilin ve kabartma tozu eklenir. Karışım çırpılır.
  5. Hazırlanmış olan karışım yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış olan 22 cm kelepçeli kalıba aktarılır.
  6. 180 derece sıcak fırında 35-40 dakika kadar pişirilir.
  7. Ganaj krema için; krema kaynama noktasına getirilir ve ocaktan alınan kremaya çikolata eklenir ve eritilir. Hazırlanan ganaj krema sıkma torbasına alınır ve 1 saat soğutulur.
  8. Peanut butter krema için; bir kabın içerisinde tereyağı beyazlayana kadar çırpılır, pudra şekeri eklenir. Fıstık ezmesi eklenir ve çırpılır. Karışım krema sıkma torbasına alınarak 30 dakika kadar soğutulur.
  9. Karamel için; su ve şeker karamel kıvamına getirilir, bir iki sefer karıştırılır ve rengi karamel rengini alıncaya kadar kaynatılır.
  10. Daha sonra tereyağı eklenir tereyağı büsbütün eridiğinde oda sıcaklığındaki krema eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Karamel soğuması için bir kaba aktarılır.
  11. Hazırlanmış olan kek iki eşit modüle bölünür bir modülü tabağa alınır ve üzerine peanut butter krema sıkılır daha sonra ganaj sürülür tekrar kek yerleştirilir ve peanut butter krema sürülür üzerine tekrar ganaj sürülür üzerine yer fıstığı eklenmiş karamel dökülür.
  12. Buzdolabında 1 gün boyunca dinlendirilir.

Karamelli Yer Fıstıklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Midye Börek
Açma Tarifi (Pastane Açması)
Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız)
Nefis Ve Pratik Pişi Tarifi (Videolu)
Karaköy Poğaçası ( Puf Puf Yumuşacık, En Lezzetli Haliyle)
Zebra Kek
Hdabla | © 2025 |