Karamelli Trileçe Tarifi

Karamelli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Soğuk şerbeti için;
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 4 yemek kaşığı şeker
Kremşantili karışım için;
- 1 paket toz kremşanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
Karameli için;
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Karamelli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırını 170°’ye ayarlıyoruz uygun bir kaba yumurtaları ve şekeri alıyoruz boza kıvamına gelinceye dek yüksek devranda mikserle çırpıyoruz.
- Kıvam alan yumurtaların üzerine elenmiş un vanilya ve kabartma tozunu ek edip spatula yardımıyla alttan üste olacak biçimde yavaşça yumurta köpüğünü söndürmeden karıştırıyoruz.
- Kare borcama yağlı kağıt seriyoruz ya da tereyağı ile yağladıktan sonra harcımız ek ediyoruz ve 170 derecelik fansız fırında 10 dakika pişiriyoruz.
- 10 dakikanın sonunda fırının kapağını açmadan 150°’ye düşürüp 30 dakika boyunca da bu formda pişiriyoruz.
- Şerbetini hazırlamak için; süt, krema ve şekeri uygun bir kapta güzelce karıştırıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
- Pişen keki fırından aldıktan sonra 5 dakika kadar bekletiyoruz ve borcamdan keki çıkarıp karşıt çeviriyoruz soğuk şerbet ile buluşturuyoruz.
- Krem şantili karışım için; kremşanti ve soğuk sütü yüksek periyotta çırpıyoruz ıslattığınız kekin üzerine kremşantisini sürüyoruz ve dolaba kaldırıyoruz kesinlikle buzdolabında yarım saat dinlendirmemiz gerekiyor yoksa karamelli karışımla birleştiğinde güzel bir imaj ortaya çıkmıyor.
- Son olarak karamel için; şekeri tavada kısık bir formda karıştırarak eritiyoruz rengi hafif yoğunlaşınca üzerine tereyağını ek ediyoruz.
- Eridikten sonra son olarak kremasını ek ediyoruz ve karıştırıyoruz şeker büsbütün eriyene kadar kısık ateşte daima karıştırıyoruz ve şeker eridikten sonra altını kapatıyoruz tekrar ortada bir karıştırarak soğutuyoruz.
- Oda sıcaklığına gelen karameli soğuk tatlımızın üzerine döküyoruz kaşık yardımıyla yayıyoruz.
- Son olarak üst deseni için kremşantiden biraz kenara ayırabilirsiniz o halde yapabilirsiniz ya da ben genelde hazır beyaz softlardan kullanıyorum şerit formunda beyaz sostan geçiyoruz ve kürdan yardımıyla bir sağa bir sola biçim veriyoruz.
- 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Karamelli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





