Karamelli Trileçe Tarifi

Karamelli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Soğuk şerbeti için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 4 yemek kaşığı şeker

Kremşantili karışım için;

  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt

Karameli için;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

Karamelli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fırını 170°’ye ayarlıyoruz uygun bir kaba yumurtaları ve şekeri alıyoruz boza kıvamına gelinceye dek yüksek devranda mikserle çırpıyoruz.
  2. Kıvam alan yumurtaların üzerine elenmiş un vanilya ve kabartma tozunu ek edip spatula yardımıyla alttan üste olacak biçimde yavaşça yumurta köpüğünü söndürmeden karıştırıyoruz.
  3. Kare borcama yağlı kağıt seriyoruz ya da tereyağı ile yağladıktan sonra harcımız ek ediyoruz ve 170 derecelik fansız fırında 10 dakika pişiriyoruz.
  4. 10 dakikanın sonunda fırının kapağını açmadan 150°’ye düşürüp 30 dakika boyunca da bu formda pişiriyoruz.
  5. Şerbetini hazırlamak için; süt, krema ve şekeri uygun bir kapta güzelce karıştırıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
  6. Pişen keki fırından aldıktan sonra 5 dakika kadar bekletiyoruz ve borcamdan keki çıkarıp karşıt çeviriyoruz soğuk şerbet ile buluşturuyoruz.
  7. Krem şantili karışım için; kremşanti ve soğuk sütü yüksek periyotta çırpıyoruz ıslattığınız kekin üzerine kremşantisini sürüyoruz ve dolaba kaldırıyoruz kesinlikle buzdolabında yarım saat dinlendirmemiz gerekiyor yoksa karamelli karışımla birleştiğinde güzel bir imaj ortaya çıkmıyor.
  8. Son olarak karamel için; şekeri tavada kısık bir formda karıştırarak eritiyoruz rengi hafif yoğunlaşınca üzerine tereyağını ek ediyoruz.
  9. Eridikten sonra son olarak kremasını ek ediyoruz ve karıştırıyoruz şeker büsbütün eriyene kadar kısık ateşte daima karıştırıyoruz ve şeker eridikten sonra altını kapatıyoruz tekrar ortada bir karıştırarak soğutuyoruz.
  10. Oda sıcaklığına gelen karameli soğuk tatlımızın üzerine döküyoruz kaşık yardımıyla yayıyoruz.
  11. Son olarak üst deseni için kremşantiden biraz kenara ayırabilirsiniz o halde yapabilirsiniz ya da ben genelde hazır beyaz softlardan kullanıyorum şerit formunda beyaz sostan geçiyoruz ve kürdan yardımıyla bir sağa bir sola biçim veriyoruz.
  12. 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Karamelli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu Kurabiye
Portakallı Kek
Kalpli Kurabiye (Videolu)
Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi)
Kıyır Kıyır Poğaça
Et Soteli Tembel İşi Beğendi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet