Karamelli Trileçe
Karamelli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket süt
Islatmak için;
- 2.5 su bardağı süt
- 100 ml sıvı krema (yarım su bardağı)
Kremşanti için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket toz kremşanti
Karameli için;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 ml krema (yarım su bardağı)
Karamelli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Geri kalan tüm materyalleri ekleyip tart kalıbını yağlayarak içerisine ekliyoruz.
- 170° fırında alt üst ayar olacak halde 20 dakika keki pişiriyoruz.
- Bir kaba süt ve sıvı kremayı karıştırarak kenarda bekletiyoruz.
- Kremşanti için bir çay bardağı süt ve toz kremşanti karıştırarak dolapta bekletiyoruz.
- Bir tavaya şekeri eriyene kadar hiç karıştırmadan bekletiyoruz, şeker eridikten sonra bir yemek kaşığı tereyağı ve sıvı kremayı ekleyerek kısık ateşte daima olacak halde karıştırıyoruz .
- Kekin ısısı azaldıktan sonra krema karışımını üzerine döküyoruz.
- Kremşanti üzerine iyicene geldikten sonra karamel soğuduktan sonra üzerine döküyoruz dilerseniz beyaz çikolata yahut farklı bir çikolata çeşidi varsa benmari adabı eritip dolapta bir 2 saat kadar dinlendirmeyi unutmayalım afiyet olsun.
Karamelli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















