Karamelli Trileçe

Karamelli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket süt

Islatmak için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 100 ml sıvı krema (yarım su bardağı)

Kremşanti için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket toz kremşanti

Karameli için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml krema (yarım su bardağı)

Karamelli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Geri kalan tüm materyalleri ekleyip tart kalıbını yağlayarak içerisine ekliyoruz.
  3. 170° fırında alt üst ayar olacak halde 20 dakika keki pişiriyoruz.
  4. Bir kaba süt ve sıvı kremayı karıştırarak kenarda bekletiyoruz.
  5. Kremşanti için bir çay bardağı süt ve toz kremşanti karıştırarak dolapta bekletiyoruz.
  6. Bir tavaya şekeri eriyene kadar hiç karıştırmadan bekletiyoruz, şeker eridikten sonra bir yemek kaşığı tereyağı ve sıvı kremayı ekleyerek kısık ateşte daima olacak halde karıştırıyoruz .
  7. Kekin ısısı azaldıktan sonra krema karışımını üzerine döküyoruz.
  8. Kremşanti üzerine iyicene geldikten sonra karamel soğuduktan sonra üzerine döküyoruz dilerseniz beyaz çikolata yahut farklı bir çikolata çeşidi varsa benmari adabı eritip dolapta bir 2 saat kadar dinlendirmeyi unutmayalım afiyet olsun.

Karamelli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Avcı Kebabı
Hamburger
Islak Kek (Çikolatalı)
Tahinli Çıtır
Kremalı Börek
Revani
Hdabla | © 2025 |