Karamelli Trileçe

Karamelli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 1 paket krema (ben danone marka kullandım)
  • 4,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Karamel sosu için:

  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ yahut margarin

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti (ben pakmaya kullandım)
  • 1 su bardağı soğuk süt

Karamelli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karamelimizin bir an evvel soğuması için birinci onu hazırlıyoruz.
  2. Çelik bir tencereye şekerimizi alıp ocağın en kısık ateşinde eritiyoruz bu basamakta şekerin kendinin erimesi çok değerli biz yalnızca azar azar tenceremizi oynatabiliriz çok karıştırmamanızı öneririm.
  3. Tamamen eridikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarnimizi ekliyoruz.
  4. Oda erdikten sonra kremamızı içine boşaltıyoruz bu basamakta daima karıştırmamız lazım.
  5. Şekerleriniz içinde taş üzere olacaktır sakın paniğe kapılıp endişelenmeyin bir mühlet sonra bu kaybolup büsbütün eriyecektir.
  6. Karamelimizi hazırladıktan sonra şerbetmizi yapıyoruz.
  7. Derim bir kaba süt krema ve şekeri koyup eriyene kadar karıştırıyoruz.
  8. Bu kademede hazırladığımız şerbeti buzdolabında bekletiyoruz.
  9. Ardından krem şantimizi hazırlıyoruz.
  10. Ölçülerine nazaran yaptıktan sonra üzerini süslemek için 1 ,5 yemek kaşığı krem şantiden ayırıyoruz.
  11. Daha sonra kek imaline geçiyoruz.
  12. Yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alacak formda güzelce evvel düşük evrede sonra yüksek evrede çırpıyoruz.
  13. Sonra sırasıyla sıvı yağ,ılık su,un,vanilya,kabartma tozunu ekliyoruz,tekrar uygunca çırpıyoruz.
  14. Büyük uzunluk dikdörtgen kalıbı yağlayıp döküyoruz. Daha evvel ısıttığımız fırında 170 derece de yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  15. Pişen keki aldıktan sonra üzerini ise kürdanla delikler açıyoruz ve 5 dakika sıcaklığı geçince soğuk şerbetimizi döküyoruz.
  16. İyice soğuduğuna emşn olduktan sonra sırasıyla krem şantisini sürüyoruz.
  17. Ardından karamelini döküyoruz.
  18. Ben süslemek için krem şantimi bir buzdolabı poşetinin içine koyup çok azcık köşesini kesip o formda biçim verdim.
  19. Bir aksi bir düz olmak koşulu ile krem santiyi kürdan yardımı ile süslüyorum.
  20. Yaklaşık 2 saat buzdolabıbda dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz,misafirlerime her vakit yaptığım ve tam not aldığım bir tatlı. Şimdiden afiyet olsun 🥰.

Karamelli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Falafel
Enginar Yemeği
Glutensiz Şeftalili Cheesecake
Rengarenk Arpa Şehriye Salatası
Beṣamelli Tavuk Dürüm (Fırında)
Tuzlu Kurabiye (Ağızda Dağılan)
Hdabla | © 2025 |