Karamelli Tirileçe
Karamelli Tirileçe Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanyası için:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağı un
Krem şantili kısmı için:
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Karameli için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml krema
Islatmak için:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı şeker
Karamelli Tirileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karameli yapıp soğumaya bırakalım. 1,5 su bardağı şekeri tavaya alıp, kısık ateşte hiç karıştırmadan eriyene kadar bekleyelim şekerler eriyip rengini alınca tereyağını ekleyip karıştıralım. 200 ml sıvı kremayı ekleyip 6-7 dk pişirip altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Pandispanyayı ıslatmak için 1 litre sütü tencereye alıp 4 yemek kaşığı şekeri ekleyip şekerler eriyinceye kadar ısıtalım altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Gelelim pandispanyaya oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları derin bir kaba kıralım üzerine şekeri ekleyip bembeyaz köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Yarım çay bardağı ılık su ekleyip karıştıralım. Kabartma tozunu şekerli vanilini ve unu eleyerek dökelim spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden karıştıralım yağlı kağıt serili tepsiye dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180derecelik fanlı ayarda pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kekimiz pişip çıktıktan 5 dk sonra yağlı kağıtla karşıt çevirelim süt ile ıslatalım, güzelce soğuduktan sonra 2 paket kremşantiye 1 su bardağı süt ekleyip çırpalım. Pandispanyanın üzerine yayalım 1 saat dolapta dinlendirelim.
- Soğuyan karameli de üzerine döküp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️.
Karamelli Tirileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







