Karamelli Sütlü Tatlı
Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Karamelli şerbet için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Hamuru için;
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kremşanti
Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şekeri eritelim.
- Üzerine suyunu koyalım.
- Bu esnada su sıçrayacak ve şeker sertleşecek lakin korkmayın kaynadıkça şeker eriyecek.
- Tamamen eriyince kapatıp kenara alalım.
- Hamuru için yumurta ve şekeri köpürtelim.
- İçerisine un,kabartma tozu ve vanilya ekleyip yağladığımız tepsiye alalım.
- 170 derecelik fırında pişirelim. (yaklasık 15 dk).
- Muhallebisi için kremşanti ve tereyağ hariç öbür materyalleri tencereye alalım.
- Koyulaşınca ocağı kapatığ tereyağını ekleyelim.
- Soğuduktan sonra kremşantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk çırpalım.
- Bu süreç değerli daha ipeksi ve pürüzsüz olması için.
- Pişen kekimizin birinci sıcağı cıkınca soğuk şerbeti dökelim.
- Sonra muhallebisini döküp dolapta bir gece bekletelim. Vaktiniz yoksa benim üzere en az 2 saat bekletip dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Karamelli Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















