Karamelli Çikolatalı Tart Kek

Karamelli Çikolatalı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2.5 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Karameli için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 200 gram krema

Üzeri için;

  • 200 gram krema
  • 160 gram sütlü çikolata (bitter de kullanabilirsiniz)

Karamelli Çikolatalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için yumurta ve şekeri karıştırma kabına koyup köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Diğer sıvı gereçleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  3. Unu ve kakaoyu eliyoruz vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Margarin ile yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
  5. 180 derece fırında 20-25 dakika denetimli bir halde pişiriyoruz,piştikten sonra fırından alıp birinci sıcağı çıktığında zıt çeviriyoruz.
  6. Karameli için;Şekeri tavaya döküyoruz orta ateşte rengi dönene kadar sık sık karıştırıyoruz içine tereyağınıda ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz .
  7. Tereyağı eridikten sonra 3 -4 dakika daha karıştırıp içine kremayı ekliyoruz topaklamaması için sık sık karıştırmalıyız ağırlaştıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  8. Ayrı bir kaba koyup oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz, daha sonra kekimizin üzerini 4-5 yemek kaşığı süt ile ıslatıp soğuyan karamelimizi kekin üzerine döküyoruz.
  9. Üzeri için;Kremayı ocakta ısıtıyoruz (kremamız kaynamayacak ona dikkat edelim) ısınan kremanın içine çikolatamızı ekleyip karıştırıyoruz birinci sıcaklığı çıktıktan sonra karamelinin üzerine döküyoruz, soğuduktan sonra dilimleyip servis ediyoruz, deneyeceklere afiyet olsun;).

Karamelli Çikolatalı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süzme Peynirli Çörek
Fırında Ballı Çıtır Tavuk
İzmir Köfte
Acılı Ayran
Dolgulu Kurabiye
Chia Tohumlu Smoothie
Hdabla | © 2025 |