Karamelli Çikolatalı Tart Kek
Karamelli Çikolatalı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2.5 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Karameli için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 200 gram krema
Üzeri için;
- 200 gram krema
- 160 gram sütlü çikolata (bitter de kullanabilirsiniz)
Karamelli Çikolatalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri karıştırma kabına koyup köpürene kadar çırpıyoruz.
- Diğer sıvı gereçleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Unu ve kakaoyu eliyoruz vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Margarin ile yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
- 180 derece fırında 20-25 dakika denetimli bir halde pişiriyoruz,piştikten sonra fırından alıp birinci sıcağı çıktığında zıt çeviriyoruz.
- Karameli için;Şekeri tavaya döküyoruz orta ateşte rengi dönene kadar sık sık karıştırıyoruz içine tereyağınıda ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz .
- Tereyağı eridikten sonra 3 -4 dakika daha karıştırıp içine kremayı ekliyoruz topaklamaması için sık sık karıştırmalıyız ağırlaştıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Ayrı bir kaba koyup oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz, daha sonra kekimizin üzerini 4-5 yemek kaşığı süt ile ıslatıp soğuyan karamelimizi kekin üzerine döküyoruz.
- Üzeri için;Kremayı ocakta ısıtıyoruz (kremamız kaynamayacak ona dikkat edelim) ısınan kremanın içine çikolatamızı ekleyip karıştırıyoruz birinci sıcaklığı çıktıktan sonra karamelinin üzerine döküyoruz, soğuduktan sonra dilimleyip servis ediyoruz, deneyeceklere afiyet olsun;).
Karamelli Çikolatalı Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
