Karamelli Çikolatalı Tart

Karamelli Çikolatalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yada 1.5 su bardağı un (kontrollü olacak artabilir azaladabilir un miktarı)

Karamel için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı krema

İçi için;

  • Çerez

Üzeri için;

  • 80 gram benmari metodu eritilmiş çikolata

Karamelli Çikolatalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un pudra şekeri ve yağı bir kaba alıp yoğuruyoruz, kurabiye hamurundan biraz daha sert bir hamur olacak uygunca yoğurduktan sonra streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz ,1 saat dinlendirmeye bırakalım.
  2. Karamel için şekeri tencereye alalım daima karıştıralım ,renginin çok koyulaşmamasına dikkat edelim, hafif karamel rengi aldıktan sonra tereyağı ekleyip karıştırıyoruz, sonra oda ısısındaki kremayı ekleyelim burası çok değerli şayet krema çok soğuksa yani buzdolabından çıkarılmışsa şekerin içinde topaklanır ve çok güç çözülür o yüzden kesinlikle oda ısısında hatta biraz daha ılık bir krema kullansak daha kolay olur işimiz.
  3. Dillendirilmiş hamurumumuzda kesimler koparıp tart kalıbınıza yerleştirelim etrafını güzelce düzenleyelim, bıçak yardımıyla da faz lıkları alabiliriz ve ortasında çatalla delikler açalım çok kabarmaması için.
  4. Önceden ısıtılmış 180°’de fırında 20 dakika pişirelim mühlet değişebilir üzeri kızarınca çıkaralım.
  5. Tartlar soğuduktan sonra çerezleri yerleştirelim üzerine karameli ekleyelim ve ben mari adabı erittiğimiz çikolata üzerine gezdirelim afiyet olsun💫.

Karamelli Çikolatalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Klasik Kakaolu Kek Tarifi
Kadayıflı Muhallebi (Mısır Unlu Ve Leziz)
Bayat Ekmekli Bazlama Tarifi
Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte
Patatesli Pide
Kedi Dilli Pasta
Hdabla | © 2025 |