Karamelli Cheesecake

Karamelli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket sade bisküvi
- 200 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1.5 yemek kaşığı margarin
Muhallebi üzerine;
- 1 paket kremşanti (süslemek için biraz kenara krem şanti ayırıyoruz. )
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- Hazır paket karamel sosu
- 2.5 su bardağı süt
Süslemek için;
- Çekilmiş fındık
Karamelli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvileri robottan geçirelim. Margarin ve sıvı yağı tavada eritip üzerine dökelim her yerine karıştıralım.
- Karışan bisküvinin üzerine elimizle basarak sertleştirelim. 15 dk dondurucuda bekletelim donsun.
- Tencereye süt, toz şeker, nişasta, yumurta sarısını alalım pişene kadar karıştıralım.
- Piştikten sonra üzerine 1 paket vanilya ve margarin koyup çırpalım, ılıması için bir kenarda bekletelim.
- Karamelli sos için; tencereye süt dökelim üzerine sosu dökerek pişirelim kenara alalım.
- 1 su bardağı sütle bir paket krem şantiyi çırpalım dolaba koyalım.
- Ilıyan muhallebiyi bisküvinin üzerine dökelim. Biraz dinlendikten sonra üzerine ince katman halinde krem şanti sürelim (pütür pütür görünmesin diye sürdüm ben siz yapmak zorunda değilsiniz)
- Ilıyan karamelli sosu dökelim ve üzerine krem şanti ile hal verelim.
- Dolapta yarım saat dinlendirelim ve servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsunnn. 🤗🤗
Karamelli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









