Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı

Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ/ 50 gram
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu sıvı krema /200 ml

Bisküvisi için;

  • 1 paket bisküvi

Karamel için;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ/ 50-60 gram
  • 1 paket sıvı krema

Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için; tencereye süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri ekleyip, karıştıralım. Ocağın altını açıp daima karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.
  2. Ocaktan alıp içine tereyağ ve vanilya ekleyip, karıştıralım. Soğuması için 1-2 saat bekletelim.
  3. Karamel hazırlamak için; toz şekeri tencereye koyun ve hiç karıştırmayın, orta ateşte şeker büsbütün eriyip, koyu renk alana dek bekleyin. Akabinde 1-2 cins karıştırın, tereyağını ekleyin.
  4. Tereyağı eriyince üzerine kremayı ek edip karıştırmaya devam edin. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
  5. Muhallebiyi soğuduktan sonra kremayla birlikte 5-6 dakika mikser ile çırpın. Bisküviyi robotta çekin ve hazır edin.
  6. Kupların en altına bisküvi üzerine muhallebimizi ve tekrar bisküvimizi koyalım, üzerine tekrar muhallebisini koyup en son karamel sosu döküyoruz.
  7. Kenarlarını bisküvi ile süsleyip 1-2 saat dindirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buğday Kabak Yoğurt Çorbası
Tavuklu Bezelye Yemeği
Islak Kek
Pilav
Manisa Kebabı (Az Malzemeli)
Airfrey’de Kahvaltıya İki Çeşit Milföy Börek
Hdabla | © 2025 |