Karamelize Tereyağlı Cookie

Karamelize Tereyağlı Cookie Tanımı İçin Malzemeler

  • 225 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı dolusu nişasta
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)

Üzeri için;

  • Yarım paket sütlü çikolata

Karamelize Tereyağlı Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritelim cozurtusu kesilip köpürünce ocağın altını kapatalım 2 dakika bekletip süzelim.
  2. Rengi karamel renginde olmalı dikkatli eritin.
  3. Soğuyunca bir kaseye alıp şekerleri ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım.
  4. Yumurtaları ekleyip çırpalım, kalan öteki materyalleri de ekleyip karıştıralım.
  5. Son olarak çikolataları da ekleyip tekrar karıştıralım.
  6. Buzdolabında yarım saat bekletelim biçim verip üzerine kalan çikolataları ekleyelim.
  7. 175 derece çok âlâ ısınmış fırında 10-12 dakika pişirelim.

Not: fırından çıkınca çok yumuşak oluyor dokunmayın ve o sizi aldatmasın, 10 dakika kadar bekleyince kıvamını alıyor. Afiyet olsun.

Karamelize Tereyağlı Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İskender
Spoonfull
Ev Yapımı Çilek Ve Muzlu Rulo Pasta
Soğan Salatası (Balık Yemeklerinin Yanına Çok Yakışacak)
Mayalı Balon Pişi
Ege Usulü Zeytinyağlı Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |