Karamelize Soğanlı Soslu Lokum Biftek

Karamelize Soğanlı Soslu Lokum Biftek Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram bonfile
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı domates sos
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber, pul biber, kekik

Karamelize Soğanlı Soslu Lokum Biftek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yapışmaz bir tavayı uygunca ısıtın. Bonfile dilimlerini iki taraflı mühürleyin. Tavadan alın.
  2. Aynı tavada yağları eritip piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı biraz tuzla soteleyin. Karamelize olunca domates sos ve unu ekleyip karıştırın.
  3. Suyu, tuz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. Su az gelirse çok az ekleme yapabilirsiniz. Etleri ekleyip 10-15 dk kısık ateşte pişmeye bırakın.
  4. Ocağın altını kapatıp 5 dk dinlendirin. İsteğe nazaran pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun🌸.

Karamelize Soğanlı Soslu Lokum Biftek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahmacun Harcı
Palamut Izgara
Çıtır Börek
Süzme Çorbası
Fırında Patlıcan Kebabı
Yaz Salatası
Hdabla | © 2025 |