Karamelize Soğanlı Soslu Lokum Biftek
Karamelize Soğanlı Soslu Lokum Biftek Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram bonfile
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı domates sos
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber, pul biber, kekik
Karamelize Soğanlı Soslu Lokum Biftek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapışmaz bir tavayı uygunca ısıtın. Bonfile dilimlerini iki taraflı mühürleyin. Tavadan alın.
- Aynı tavada yağları eritip piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı biraz tuzla soteleyin. Karamelize olunca domates sos ve unu ekleyip karıştırın.
- Suyu, tuz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. Su az gelirse çok az ekleme yapabilirsiniz. Etleri ekleyip 10-15 dk kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Ocağın altını kapatıp 5 dk dinlendirin. İsteğe nazaran pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Karamelize Soğanlı Soslu Lokum Biftek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












