Karamelize Soğanlı Makarna

Karamelize Soğanlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram makarna
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı haşlanan makarnanın suyu
- 4-5 yaprak ıspanak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Makarnayı haşlamak için;
- Su
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Birkaç kesim beyaz peynir
Karamelize Soğanlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede kaynayan ve tuz eklenmiş suya makarnaları atıp 8-10 haşlanmaya bırakın.
- Sosu için tavaya ayçiçek yağını alın.
- Yarım ay biçiminde doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek yumuşayana dek soteleyin.
- Üzerine doğranmış köz kapya biber ve salçayı ekleyin.
- Ardından krema, makarnanın suyu ve doğranmış ıspanakları alın.
- Tuz ve baharatları da ek edip 5 dk kaynamaya bırakın.
- Tereyağını ekleyin.
- Haşlanmış makarnaları da süzüp sos ile buluşturun. Güzelce karıştırın.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine beyaz peynir rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Karamelize Soğanlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







