Karamelize Soğan Mezesi

Karamelize Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük uzunluk soğan
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı olağan yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı
  • Ceviz
  • Tereyağı

Karamelize Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yarım ay halinde doğruyoruz.
  2. Zeytinyağı döktüğümüz tavamıza ince doğranmış soğanlarımızı ekleyip üzerine bir çimdik şeker atıp karamelize muhtemele kadar kavuruyoruz.
  3. Soğanlarımız kavrulurken süzme yoğurt ve olağan yoğurdu sulandırmadan çırpıyoruz.
  4. Kavrulan karamelize soğanlarımıza tuz karabiber ve kırmızı toz biberimizi ekleyip tabağa koyduğumuz yoğurdun üstüne döküyoruz.
  5. Kırılmış cevizlerimizi tereyağında hafif kızartıp üstüne döküyoruz.

Not: soğanları 1 gece evvelce karamelize hale getirip dolapta bekletirseniz daha lezzetli oluyor.

Karamelize Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Fırın Sütlaç
Yoğurtlu Patates Çanağı
Bulgurlu Pırasa Çorbası
Hatay Kısırı
Kuru Fasulye Fava
Dubai Çikolatası (En Doğalı Ve Güzeli)
Hdabla | © 2025 |