Karamelize Soğan Mezesi
Karamelize Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük uzunluk soğan
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı olağan yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Zeytinyağı
- Ceviz
- Tereyağı
Karamelize Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları yarım ay halinde doğruyoruz.
- Zeytinyağı döktüğümüz tavamıza ince doğranmış soğanlarımızı ekleyip üzerine bir çimdik şeker atıp karamelize muhtemele kadar kavuruyoruz.
- Soğanlarımız kavrulurken süzme yoğurt ve olağan yoğurdu sulandırmadan çırpıyoruz.
- Kavrulan karamelize soğanlarımıza tuz karabiber ve kırmızı toz biberimizi ekleyip tabağa koyduğumuz yoğurdun üstüne döküyoruz.
- Kırılmış cevizlerimizi tereyağında hafif kızartıp üstüne döküyoruz.
Not: soğanları 1 gece evvelce karamelize hale getirip dolapta bekletirseniz daha lezzetli oluyor.
Karamelize Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







