Karamelize Şerbetli Revani

Karamelize Şerbetli Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kabartma tozu ve vanilya
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Karamelize Şerbetli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetten başlayalım.
  2. Şekeri tencereye alalım ve eriyene kadar orta ateşte eritelim.
  3. Daha sonra sıcak suyu yavaş yavaş ekleyelim lakin birinci bardağı dökerken çok dikkat edin buharı yakmasın.
  4. Suyu döktükten sonra katılaşacak daha sonra eriyecektir eriyene kadar karıştırın sonra altını kapatın.
  5. Diğer bi yandan harcımızı yapalım.
  6. Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpalım daha sonra sırasıyla yağ, yoğurt, süt, irmik koyup karıştıralım.
  7. Kabartma tozu ve vanilin de eklenir.
  8. Son olarak unu ekleyip karıştırın ve yağlanmış tepsiye harcımızı dökelim.
  9. 180° de ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım 🙂
  10. Piştikten sonra şerbetle buluşturalım.
  11. Dilerseniz üstünü krem şanti ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

Karamelize Şerbetli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Peynirli Minik Poğaçalar
Sufle (Glutensiz)
Fırında Soslu Patates Kızartması
Doğal Köy Sütü İle Sütlaç
Nefis Fırın Sütlaç
Pratik Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |