Karamelize Şerbetli Revani

Karamelize Şerbetli Revani Tanımı İçin Malzemeler
Kek kısmı için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı irmik
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
- Toz fıstık yahut hindistan cevizi yahut kaymak
Karamelize Şerbetli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbeti hazırlayalım. 3 su bardağı toz şekerin bir bardak kısmını tencereye alıp kısık ateşte karamel rengine gelene kadar kavuralım.
- Sonra 3. 5 su bardağı suyu ekleyelim ve katı karamel eridikten sonra kalan 2 bardak şekeri koyalım.
- Şerbet kaynamaya başladıktan sonra bir kaç damla limon damlatın.
- Bir kaç dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Kek kısmı için evvel yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Sonra un ve irmik hariç öbür materyaller sırayla eklenip karıştırılır.
- Sonra belirlenen ölçekte denetimli halde un ve irmikte eklenir.
- Hazır olan kare borcama dökülür. (kare borcam tavsiyedir. )
- Önceden ısıtılmış fırına 180 derecede yaklaşık 25 dk pişirilir.
- Buradaki püf nokta kek sıcak şerbet soğuk olmalıdır.
- Pişen kek üzerine soğuyan şerbetimiz dökülür, üzerine hindistan cevizi yahut isteğe bağlı olarak fındık serpilir.
- Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlenmeye bırakılır. Sonrasında servis edilir.
Aşırı lezzetli deneyenlerin bir daha isteyeceği bu tanımı denemeyen kalmasın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂.
Karamelize Şerbetli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
