Karamelize Şerbetli Kremalı Revani

Karamelize Şerbetli Kremalı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı yoğurt (oda ısısında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
Üzerine;
- 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
Krema için;
- 4 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 kaşık tereyağı
- 1 pk vanilya
Şerbet için;
- 3 buçuk su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Karamelize Şerbetli Kremalı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krema için vanilya ve yağ hariç tüm gereçleri karıştırıp ocağa alın göz göz olana kadar daima karıştırarak pişirin 2 -3 dakika daha pişirin ,söndürün vanilya ve yağ ekleyip karıştırın üzerine streç çekin soğusun.
- Kek için; yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpın başka sıvı materyalleri ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın.
- Kuru gereçleri de ekleyip söndürmeden dikkatlice karıştırıp yağlanmış küçük, kare yahut dikdörtgen tepsiye dökün .
- 180 derece ısınmış fırında üzeri düzgünce kızarana dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin kürdanla denetim edin.Soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekin üzerine 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyunu gezdirin.
- Şerbet için çelik tencereye toz şekeri koyup ocağa alın (kısık ateş) ortada tahta kaşıkla karıştırarak karamelize olana dek eritin büsbütün erimesi koşul değil her tarafı yeterlice karamelize olması kâfi (çok uzun tutmayın acımsı olur).
- Üzerine 4 su bardağı kaynar suyu dikkatli bir halde ekleyin içindeki şeker tamamen eriyince ocağı söndürün bi 5 dakika bekletin ve sonra tatlıyla buluşturun.
- Şerbeti büsbütün çekince kremayı mikserle çırpın üzerine yayın.
- En az 4 saat yahut bir gece buzdolabında bekletip dileğe nazaran süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Karamelize Şerbetli Kremalı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





