Karamelize Kestane Şekeri

Karamelize Kestane Şekeri Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kestane
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 buçuk bardak su
  • Birkaç damla limon

Karamelize Kestane Şekeri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kestaneleri çizip sıcak suda yarım saat bekletip soyuyoruz .
  2. Başka bir tencereye şekeri koyup ocağa alıyoruz.
  3. Şeker karamelize olana kadar hiç karıştırmıyoruz .
  4. Karamalize olan şekere suyu ek ediyoruz .
  5. Kaynamaya başladıktan sonra kabuklarını soyuyoruz .
  6. Kestaneleri ekleyip 40 dakika kadar kaynatıyoruz.
  7. Suyu koyulan kestane şekeri altını kapatıyoruz afiyet şeker olsun.

Karamelize Kestane Şekeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Islak Kek
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Salçasız, Susuz – Demlendirme Usulü)
Sakallı Poğaça
Kalıpsız Elmalı Tart
Tavuk Ciğer Dürüm
Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |