Karamel Sos

Karamel Sos Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket 200 ml krema

Karamel Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ocağa tavamızı alıp kısık ateşte açıyoruz, bir bardak şekerimizi tavaya ek edip kaşıkla karıştırmıyoruz ,sadece orta ara tavayı sallıyoruz .Şekerlerin eşit formda dağılmaları için.
  2. Şekerimiz eriyip rengini aldıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağımızı ek edip karıştırıyoruz ondan sonra bir paket kremamızı ek edip daima olarak karıştırıyoruz.
  3. İlk baştan şekerimiz donar üzere olacak lakin merak etmeyin karıştırdıkça açılır.
  4. Açıldıktan sonra hoş karamel rengi aldıktan sonra ocaktan alalım.
  5. Bir kaba aktaralım sıvı görünebilir lakin soğudukça katılaşacaktır .
  6. Kavanoza yahut bir saklama kabına koyup dolapta koruma edelim, istediğimiz tatlılarda kullanabiliriz .
  7. Haftalarca dolapta kalabilir hiçbir halde bozulma olmuyor yapacakları afiyet olsun.

Karamel Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Şalgamlı Şehriye Salatası
Mantarlı Kuskus Salatası
Sağlıklı Brokoli Salatası
Saçaklı Çıtır Soğan Halkaları
Avokadolu Tost
Hdabla | © 2025 |