Karamel Sos
Karamel Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket 200 ml krema
Karamel Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ocağa tavamızı alıp kısık ateşte açıyoruz, bir bardak şekerimizi tavaya ek edip kaşıkla karıştırmıyoruz ,sadece orta ara tavayı sallıyoruz .Şekerlerin eşit formda dağılmaları için.
- Şekerimiz eriyip rengini aldıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağımızı ek edip karıştırıyoruz ondan sonra bir paket kremamızı ek edip daima olarak karıştırıyoruz.
- İlk baştan şekerimiz donar üzere olacak lakin merak etmeyin karıştırdıkça açılır.
- Açıldıktan sonra hoş karamel rengi aldıktan sonra ocaktan alalım.
- Bir kaba aktaralım sıvı görünebilir lakin soğudukça katılaşacaktır .
- Kavanoza yahut bir saklama kabına koyup dolapta koruma edelim, istediğimiz tatlılarda kullanabiliriz .
- Haftalarca dolapta kalabilir hiçbir halde bozulma olmuyor yapacakları afiyet olsun.
Karamel Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













