Karamel Şerbetli Revani
Karamel Şerbetli Revani Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Karamel Şerbetli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak uygun bir tavaya şeri alın ve kısık ateşte eriyip karamel rengi almasını sağlayın ve üzerine suyunu ekleyip 10 dk kaynatın 10 dk sonra limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk daha kaynatıp soğumaya bırakın.
- Yumurta ve şekeri çırpın üzerine süt ve sıvı yağı ek edip karıştırın.
- Kuru materyalleri ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştırıp tepsiye dökelim 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişen keki alın ve 5 dk birinci sıcaklığı çıkana kadar bekleyin ve soğuk şerbeti üzerine döküp en az 2 saat dinlendirin ve servis yapın afiyet olsun 💐🤗.
Karamel Şerbetli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















