Karamel Şerbetli Revani

Karamel Şerbetli Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Karamel Şerbetli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak uygun bir tavaya şeri alın ve kısık ateşte eriyip karamel rengi almasını sağlayın ve üzerine suyunu ekleyip 10 dk kaynatın 10 dk sonra limon suyunu ekleyin ve 3-4 dk daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  2. Yumurta ve şekeri çırpın üzerine süt ve sıvı yağı ek edip karıştırın.
  3. Kuru materyalleri ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştırıp tepsiye dökelim 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  4. Pişen keki alın ve 5 dk birinci sıcaklığı çıkana kadar bekleyin ve soğuk şerbeti üzerine döküp en az 2 saat dinlendirin ve servis yapın afiyet olsun 💐🤗.

Karamel Şerbetli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Kişilik Trileçe
Şekersiz Meyveli Kek
Tavuklu Keşkek
Fındıklı Kakaolu Kek
Lor Peyniri
Kuru Fasulye Tarifi
Hdabla | © 2025 |