Karalahana Sarması
Karalahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 demet (yaklaşık 750 g) karalahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Su
Karalahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaprakları yıkayalım.
- Derin bir tencerede çokça su kaynatalım.
- Yaprakları suya sokup yumuşayıp hal alabilecekleri kıvama gelene kadar kaynatalım ve sudan çıkaralım.
- İç harcı için yağı kızdırıp çok minik doğradığımız soğanı kavuralım.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Pirinci ekleyip birkaç dakika karıştırarak kavuralım.
- Su, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Suyunu çekene kadar pişirelim ve ateşten alalım.
- Yaprakların saplarını ve ortalarındaki kalın damarları kesip orta uzunluk bir tencerenin altına dizelim.
- Yaprakları sarılabilecek boyutlarda kesimlere bölelim.
- Yaprağın üzerine büyüklüğüne nazaran iç harcı koyup evvel kenarlaran ortaya katlayalım, akabinde ileri hakikat rulo halinde saralım.
- Sarmaları tencereye dizelim.
- Üzerlerine zeytinyağ gezdirelim.
- Bir sıra yaprak serin ve bir tabak kapatalım.
- Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Kapağını kapatıp kısık- orta hararetli ateşte suyunu çekip pirinçler düzgünce yumuşayana kadar pişirelim, altını kapatıp kapağını açmadan 15 dk. Dinlendirelim.Afiyet olsun.
Karalahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






