Karalahana Sarması

Karalahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 3 demet karalahana
- 400 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- 500 gram pirzola
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Karalahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karalahanamızı haşlıyoruz. ❗️Haşladığımız lahanayı soğuk içine koyup şokluyoruz rengi canlı kalması için.
- Haşlanmış lahanamızı süzgece alıp süzüyoruz.
- İç harcını hazırlıyoruz. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz.
- Kıymamızı ekliyoruz, salçamızıda ekleyip kavurma sürecine devam ediyoruz.
- Pirincimizi yıkayıp kıymalı harcımıza ekliyoruz, bulgurumuzu da ekliyoruz karıştırıyoruz. Son olarak baharatlarımızı ekliyoruz. 2 su bardağı kaynar su ekleyip, suyunu çekene kadar bekliyoruz.
- Hazır olan iç harcımızla sarma sürecine başlıyoruz. Sarma süreci bittikten sonra uygun bir tencere tereyağı alıp eritiyoruz. Pirzolalarımızı hafif pişiriyoruz.
- Sarmalarımızı diziyoruz ve salçamızı 2 su bardağı sıcak suyla açıyoruz tuzumu ekliyoruz dolmamızın üzerine sosumuzu gezdiriyoruz.
- Dolmalarımız üzerin uygun bir tabak yerleştiriyoruz. Evvel yüksek ateşte kaynatıp sonra ocağın altını kısıyoruz ortalama 40-45 dk müddette pişiyoruz denetimli davranmakta yarar deneyecek olanlara kolay gelsin şimdiden afiyet olsun. 💐🙂.
Karalahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









