Karalahana Dible

Karalahana Dible Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım demet karalahana
  • 1 ölçü pirinç ( ben 1 su bardağı kullandım )
  • 1/2 (yarım) soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Tuzot ( ben her yemekte tercih ediyorum siz eklemeyebilirsiniz )

Karalahana Dible Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karalahana ince kıyılıp biraz haşlanır ( ben buhar tenceresinde 10 dakika tercih ettim ).
  2. Soğanlar doğranır ve sıvı yağda kavrulur.
  3. Kavrulan soğana pirinç eklenir ( ğirinci suda bekletmedim isterseniz siz bekletin ben 10 kez su ile yıkayıp nişastasını attım ).
  4. 2-3 dakika soğanla pirinç kavrulduktan sonra sıcak su eklenir ben göz kararı yapıyorum fakat ölçü isterseniz 1 bardak pirinçe 2 bardak su ekleyebilirsiniz pirinç pişmez ise yeniden ekleyebilirsiniz.
  5. En son karalahana üzerine eklenir ve pilav pişene kdr suyunu çekene kadar pişirilir afiyet olsun.

Karalahana Dible Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Kremalı Kek
Semizotlu Enfes Tavuk Salatası
Şifa Deposu Mercimek Çorbası
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Buzlukta Kışlık Dolma Biber
Mis Gibi Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tane Tane, Püf Noktalarıyla)
Hdabla | © 2025 |