Karaköy Poğaçası ( Puf Puf Yumuşacık, En Lezzetli Haliyle)

Karaköy Poğaçası ( Puf Puf Yumuşacık, En Lezzetli Haliyle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşak margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml )
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta ( beyazlar poğaçanın içine, sarısını üzerine süreceğiz )
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya yada 2 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 8 su bardağı kadar denetimli un ( ele yapışmayacak yumuşacık yağlı bir hamur oluyor )

İçine eklemek için;

  • Siyah zeytin dilimleri
  • Kaşar peyniri rendesi

Karaköy Poğaçası ( Puf Puf Yumuşacık, En Lezzetli Haliyle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Unu denetimli bir formda ekleyelim. Zira her bardak farklı ölçüde. Yumuşacık yağlı bir hamur elde ediyoruz.
  3. 1 saat kadar mayalanması için bekliyoruz. Hamur hayli kabarıyor.
  4. Hamuru pak tezgahımızın üzerine alıp, havasını almak için biraz yoğuruyoruz.
  5. Hamurdan avuç içi büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlıyorum.
  6. Burda sizin isteğinize nazaran daha büyük yada daha küçük yapabilirsiniz. (bu tarifle 36 adet poğaça çıktı. )bu basamak da hamurdan ayrılması sahiden güç 🥰 ben kimilerini sade, kimilerinin içine zeytin dilimleri yada kaşar peyniri ( ben burda kaşar peyniri olmadığı için mozarella kullanıyorum) koyuyorum. Ancak bizim favorimiz siyah zeytinli.
  7. Yağlı kağıt serili yada yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
  8. Yaklaşık 20-25 dakika kadar da üzerini kapatıp, tepsi mayası yaptırıyoruz. Bu kademede da çok hoş kabarıyorlar 🥰.
  9. Mayalanma sonrasında yumurta sarısını güzelce karıştırıp, fırça yardımıyla hamurların üzerine çok bastırmadan sürüyoruz. Çatal yardımıyla uzunlamasına ve yanlamasına + (artı) formu vermiş oluyoruz. ( kaide değil 🙈 görsel olarak cezbetmek için ☺️).
  10. Susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derece de 10 dakika pişirip, sonra 170 dereceye indiriyoruz.
  12. Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  13. Fırın ayarlarımız farklı olduğu için denetimli pişirelim ☺️ fazla çıktığı için ben kalanları poşetleyip buzluğa koyuyorum. İstediğimiz vakit çıkarıp ısıtıyoruz. Ayrıyeten bir fikir olsun 🥰.

Deneyecek olan herkesin şimdiden ellerine sağlık🫶.

Karaköy Poğaçası ( Puf Puf Yumuşacık, En Lezzetli Haliyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kızartılmış Patlıcanlı Biberli Basmati Pirinç Pilavı
Supangle (Pastane Usulü )
Yoğurtlu Havuç Kabak Salatası
Adana Usulü İçli Köfte
Muzlu Çikolatalı Kap Kek
Kuru Domates Salatasi
Hdabla | © 2025 |