Karaköy Poğaçası
Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tereyağı (250g)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 5,5 su bardağı un
Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabınızın içine ılık sütü, şekeri ve mayayı koyup güzelce karıştırınız.
- Zamanınız varsa 5 dakika bekletinizki aktifleşsin sonra başka materyalleri ekleyip ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Sonra tezgâhın üzerine alıp 5 dakika kadar pürüzsüz oluncaya kadar yoğurunuz tekrar yoğurma kabınızın içine koyup üzerini kapatınız 45 dakika kadar mayalanmaya bırakınız .
- Mayalanan hamuru 16 eşit kesime bölünüz.
- Dilerseniz daha küçük yahut daha büyükde yapabilirsiniz.
- Fırın tepsisine yağılı kağıt serip bezeleri tepsiye yerleştiriniz.
- Üzerlerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürünüz ,çatalla üzerlerine çarpı hal veriniz.
- 20 dakika tepsi mayası yapınız, evvelden ısıtılmış 200 derelik fırında 20 dakika pişiriniz.
- Altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
Not:pişirme müddeti fırından fırına değişir. Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim. Ayseparlayici_2020.
Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















