Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağı (250g)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 5,5 su bardağı un

Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabınızın içine ılık sütü, şekeri ve mayayı koyup güzelce karıştırınız.
  2. Zamanınız varsa 5 dakika bekletinizki aktifleşsin sonra başka materyalleri ekleyip ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  3. Sonra tezgâhın üzerine alıp 5 dakika kadar pürüzsüz oluncaya kadar yoğurunuz tekrar yoğurma kabınızın içine koyup üzerini kapatınız 45 dakika kadar mayalanmaya bırakınız .
  4. Mayalanan hamuru 16 eşit kesime bölünüz.
  5. Dilerseniz daha küçük yahut daha büyükde yapabilirsiniz.
  6. Fırın tepsisine yağılı kağıt serip bezeleri tepsiye yerleştiriniz.
  7. Üzerlerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürünüz ,çatalla üzerlerine çarpı hal veriniz.
  8. 20 dakika tepsi mayası yapınız, evvelden ısıtılmış 200 derelik fırında 20 dakika pişiriniz.
  9. Altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.

Not:pişirme müddeti fırından fırına değişir. Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim. Ayseparlayici_2020.

Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beş Çayı Menüsü
Kabak Ve Patlıcanlı Köfte
Kuru Domates Salatasi
Hurma Topu
Lif Lif Ayrılan Kuzu Tandır Tarifi
Sebzeli Rulo Patates
Hdabla | © 2025 |