Karaköy Poğaçası
Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı(yada margarin)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yumurta ( 1 tane sarısı üzerine)
- 1 tane instant maya (11 gr)
- Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamı)
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı
Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı çukur yoğuracağımız kaba alıyoruz. Un hariç bütün materyalleri kabımıza koyuyoruz ve yavaş yavaş yoğuruyoruz.
- Daha sonra hamurumuzu kulak göğsü kıvamına geldikten sonra 20 dk dinlendirelim üzerine pak bir bez örtelim.
- Dinlenen hamurlarımızı 12 eşit bezeye alalım, daha sonra 1 saat tepsi mayası yapalım.
- 170 derecede daha evvel ısıtılmış fırında pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun😊👌
Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






