Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı(yada margarin)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yumurta ( 1 tane sarısı üzerine)
  • 1 tane instant maya (11 gr)
  • Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamı)

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı

Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı çukur yoğuracağımız kaba alıyoruz. Un hariç bütün materyalleri kabımıza koyuyoruz ve yavaş yavaş yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra hamurumuzu kulak göğsü kıvamına geldikten sonra 20 dk dinlendirelim üzerine pak bir bez örtelim.
  3. Dinlenen hamurlarımızı 12 eşit bezeye alalım, daha sonra 1 saat tepsi mayası yapalım.
  4. 170 derecede daha evvel ısıtılmış fırında pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun😊👌

Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semiz Otlu Yoğurtlu Tel Şehriyeli Salata Tarifi (Videolu)
Karabuğday Salatası
Browni Kurabiye (Pratik Ve Enfes)
Balon Gibi Kolay Pişi
Çıtır Börek (VİDEOLU)
Erzurum Ketesi
Hdabla | © 2025 |