Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin( oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta (birinin tamamı içine birinin sarısı üzerine )
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Kulak göğsü kıvamına gelene kadar un (genelde 2 su bardağı )

Üzerine ;

  • 1 yumurta sarısı

İçine ;

  • İster peynir kırıntısı
  • İsterseniz tatlı lor

Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki bir paket margarinin üzerine bir su bardağı ılık su ek ediyoruz.
  2. Ardından yumurta ile karıştırıp üzerine kuru maya, toz şeker ve tuz ek ederek kulak göğsü kıvamına gelene kadar un ek ediyoruz.
  3. Tüm malzemeyi güzelce harmanlayarak yumruk halinde yuvarlayarak tepsiye sıralıyoruz üzerine çok hafif bastırıyoruz.
  4. 10 dakika beklettikten sonra yavaşça kabaracak üzerine yumurta sarısı sürerek, 170 derece fırında 15 dakika fanlı çalıştırıyoruz. Afiyet olsun🌸🌸.

Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme
Avokado Soslu Diyet Bowl
Patlıcan Sarma Kebabı
Şekerpare (Hindistan Cevizli)
Süper Kahramanli Pasta (Oğluma)
Alman Pastası
Hdabla | © 2025 |