Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin( oda sıcaklığında)
- 2 yumurta (birinin tamamı içine birinin sarısı üzerine )
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- Kulak göğsü kıvamına gelene kadar un (genelde 2 su bardağı )
Üzerine ;
- 1 yumurta sarısı
İçine ;
- İster peynir kırıntısı
- İsterseniz tatlı lor
Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki bir paket margarinin üzerine bir su bardağı ılık su ek ediyoruz.
- Ardından yumurta ile karıştırıp üzerine kuru maya, toz şeker ve tuz ek ederek kulak göğsü kıvamına gelene kadar un ek ediyoruz.
- Tüm malzemeyi güzelce harmanlayarak yumruk halinde yuvarlayarak tepsiye sıralıyoruz üzerine çok hafif bastırıyoruz.
- 10 dakika beklettikten sonra yavaşça kabaracak üzerine yumurta sarısı sürerek, 170 derece fırında 15 dakika fanlı çalıştırıyoruz. Afiyet olsun🌸🌸.
Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

