Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut tereyağı (oda ısısında yumuşamış )
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı kakao
Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Üzerine sürülecek kakao ve yumurta sarısı hariç tüm gereçler yoğurma kabına alınır ve güzelce yoğrulur.
- 15 dakika ağzı kapalı mayalanmaya bırakılır .
- Mayalanan hamurdan mandalina uzunluğunda modüller koparılır ve tepsiye yerleştirilir.
- Yumurta sarısı ve kakao güzelce karıştırılıp poğaçaların üzerine sürülür .
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir afiyet olsun 💕.
Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
