Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yahut tereyağı (oda ısısında yumuşamış )
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı kakao

Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Üzerine sürülecek kakao ve yumurta sarısı hariç tüm gereçler yoğurma kabına alınır ve güzelce yoğrulur.
  2. 15 dakika ağzı kapalı mayalanmaya bırakılır .
  3. Mayalanan hamurdan mandalina uzunluğunda modüller koparılır ve tepsiye yerleştirilir.
  4. Yumurta sarısı ve kakao güzelce karıştırılıp poğaçaların üzerine sürülür .
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir afiyet olsun 💕.

Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Pilav
Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması
Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına)
İmam Bayıldı
Güveçte Patates Püreli Dana Yahnisi
Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |