Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket maya
- 6 su bardağı un ( denetimli ek edin)
Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maya ılık süt ve toz şekeri yeterlice karıştırın ,ardından un hariç tüm materyalleri ekleyip karıştırın ve denetimli biçimde un ekleyip uygunca yoğurun.
- Ele çok yapışmayan kıvamda oluncaya dek yoğurun ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde yuvarlayın ve hal verin üzerine yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla üzerlerine çizik atın.
- 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

