Karadutlu Muhallebi

Karadutlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta (ne olduğu fark etmez ben mısır nişastası kullanıyorum)
- 1 paket vanilin
- 1,5 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Karadut sosu için; (karadutlu içecek tozunu tanımına nazaran yapıyoruz)
- 3 su bardağı karadut suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Karadutlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel muhallebimiz için; tereyağı ve vanilin olmadan daima karıştırarak pişiriyoruz pişince tereyağı ve vanilin ekleyip karıştırıyoruz (topaklanma olmaması için daima karıştırmak gerekiyor blendırda kullanabilirsiniz.
- Ardından üst tabanımızı yani karadut sosumuzu pişiriyoruz onunda topaklanması gerekiyor.
- Muhallebiyi kaplara doldurup birinci sıcaklığını alınca üzerine karadut sosunu döküp, buzdolabında 3-4 saat bekletip servis edebiliriz.
- Servis önerisi ben en alt kısmına burçak kurabiye parçalayıp erimiş tereyağıyla karıştırıp koydum böylede lezzetli oluyor isterseniz koymadan da yapabilirsiniz.
Karadutlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


