Karadutlu Muhallebi

Karadutlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta (ne olduğu fark etmez ben mısır nişastası kullanıyorum)
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Karadut sosu için; (karadutlu içecek tozunu tanımına nazaran yapıyoruz)

  • 3 su bardağı karadut suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Karadutlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel muhallebimiz için; tereyağı ve vanilin olmadan daima karıştırarak pişiriyoruz pişince tereyağı ve vanilin ekleyip karıştırıyoruz (topaklanma olmaması için daima karıştırmak gerekiyor blendırda kullanabilirsiniz.
  2. Ardından üst tabanımızı yani karadut sosumuzu pişiriyoruz onunda topaklanması gerekiyor.
  3. Muhallebiyi kaplara doldurup birinci sıcaklığını alınca üzerine karadut sosunu döküp, buzdolabında 3-4 saat bekletip servis edebiliriz.
  4. Servis önerisi ben en alt kısmına burçak kurabiye parçalayıp erimiş tereyağıyla karıştırıp koydum böylede lezzetli oluyor isterseniz koymadan da yapabilirsiniz.

Karadutlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebeklere Kıymalı Kabak Yemeği
Tavuk Sulu Yeşil Mercimek Çorbası
Kremalı Borcam Pastası
Kupta Muhallebili Kedi Dili
Kahve Yanına Special
Mercimek Çorba Sade ve Yağsız
Hdabla | © 2025 |