Karadeniz Usulü Kuymak
Karadeniz Adabı Kuymak Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı çeşme suyu
- 200 gram kolot peyniri yahut kaşar peyniri
Karadeniz Metodu Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle küçük bir tavayı ocağa alalım, içerisine tereyağımızı ekleyip, kısık ateşte eritelim ve içine ve içine mısır unu ekleyip 1-2 dk kavurduktan sonra suyumuzu ekleyelim ve karıştırarak krema kıvamına gelinceye kadar karıştıralım.
- Kıvam aldıktan ve kaynadıktan sonra içine küp küp doğradığımız kolot peyniri yahut kaşar peyniri ekleyelim ve peynirler uygunca eriyip uzayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim 👌👌
Püf noktası:Kuymak kısık ateşte yapılır unutmayın.
Karadeniz Metodu Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













