Karadeniz Usulü Kuymak

Karadeniz Adabı Kuymak Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı çeşme suyu
  • 200 gram kolot peyniri yahut kaşar peyniri

Karadeniz Metodu Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle küçük bir tavayı ocağa alalım, içerisine tereyağımızı ekleyip, kısık ateşte eritelim ve içine ve içine mısır unu ekleyip 1-2 dk kavurduktan sonra suyumuzu ekleyelim ve karıştırarak krema kıvamına gelinceye kadar karıştıralım.
  2. Kıvam aldıktan ve kaynadıktan sonra içine küp küp doğradığımız kolot peyniri yahut kaşar peyniri ekleyelim ve peynirler uygunca eriyip uzayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim 👌👌

Püf noktası:Kuymak kısık ateşte yapılır unutmayın.

Karadeniz Metodu Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Bombası
Ağızda Dağılan Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye
Baton Kek Tarifi
Yalancı Su Böreği
Antakya Usulü Mücver (Öcce)
Zebra Kek
Hdabla | © 2025 |