Karadeniz Usulü Etli Pide
Karadeniz Tarzı Etli Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Göz kararı tuz
( un ölçüsü ve su ölçüsü unun markasına nazaran değişir) hamur kulak göğsü yumuşaklığında olması gerekiyor
İç harcı için;
- 400 gram dana eti
- 3 sivri biber
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 küçük uzunluk kapya biber
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Karadeniz Tarzı Etli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce doğranmış eti düdüklü tencerede haşlayın.
- Un, maya, tuz ve şekeri uygun kaba koyup karıştırın. Üzerine ılık süt ve suyu kademeli formda ek edin hamur yumuşak kıvamlı olacak lakin ele yapışmayacak akabinde hamurunun üzerine streç sinemayla sarıp 40-45 mayalandırın.
- Haşlanan etleri uygun kaba alın biberi, soğanı, domatesi çiğden doğrayıp baharatlarını ve sıvı yağını ek edin.
- Mayalanan hamuru ister yuvarlak ister uzun halde açın içlerine harçtan eşit ölçülerde koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Karadeniz Yordamı Etli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












