Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek

Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 250 gr karabuğday unu
- 100 gr mısır unu
- 3 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 çay bardağı ayçiçeği ve çekirdek içi
- 3 yemek kaşığı ceviz içi
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru maya ılık su ve şeker bir ortaya getirilerek 5 dakika bekletilir.
- Yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır. Üzerine aktiva hale gelen maya eklenir. Mısır unu ve karabuğday unu azar azar eklenir. Ayçiçeği içi,çekirdek içi, keten tohumu ve ceviz içi eklenir.
- Biraz cıvık bir hamur elde edilir. Mayalanması için bir saat bekletilir.
- Mayalanan hamur yağ yardımı ile küçük bezeler halinde şekillendirilir ve daha evvelden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst pişirilir.
- İsteğe bağlı tavada mücver pişiriyor üzere artlı önlü pişirilebilir.
Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





