Karabuğday Unlu Glutensiz Ekmek

Karabuğday Unlu Glutensiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı karabuğday unu
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
Karabuğday Unlu Glutensiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 su bardağı ılık su,kuru maya ve şekeri 10 dk kadar bekletip faal hale gelmesini bekleyelim.
- Ayrı yerde derin bir kabın içinde 3 su bardağı karabuğday ununu koyalım tuzunu ek ettikten sonra ortasına maya harcını dökelim. Z. Yağını da koyup karıştıralım.
- Yavaş yavaş denetimli olarak su eği yapalım. ( unun cinsine nazaran değiştiği için denetimli dökelim. 3 su bardağı tam geldi bana).
- Kek harcından biraz kıvamlı hafif yapışkan bir hamur elde edelim ve üzerini kapatıp 35-40 dk mayalandıralım.
- Yağlayıp pişirme kağıdı sermiş olduğumuz kalıbın içine ekmek hamurunu dökerek 20-25 dk daha bekletelim.
- En son hamurun üzerine su sürelim ve evvelden ısıtılmış 190 derecede 35-40 dk pişirelim. Fırının en altına bir küçük kapta su koyalım ki dışı çıtır içi yumuşak bir kıvamda olsun.
Karabuğday Unlu Glutensiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











