Karabuğday Unlu Glutensiz Ekmek

Karabuğday Unlu Glutensiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı karabuğday unu
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu

Karabuğday Unlu Glutensiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 1 su bardağı ılık su,kuru maya ve şekeri 10 dk kadar bekletip faal hale gelmesini bekleyelim.
  2. Ayrı yerde derin bir kabın içinde 3 su bardağı karabuğday ununu koyalım tuzunu ek ettikten sonra ortasına maya harcını dökelim. Z. Yağını da koyup karıştıralım.
  3. Yavaş yavaş denetimli olarak su eği yapalım. ( unun cinsine nazaran değiştiği için denetimli dökelim. 3 su bardağı tam geldi bana).
  4. Kek harcından biraz kıvamlı hafif yapışkan bir hamur elde edelim ve üzerini kapatıp 35-40 dk mayalandıralım.
  5. Yağlayıp pişirme kağıdı sermiş olduğumuz kalıbın içine ekmek hamurunu dökerek 20-25 dk daha bekletelim.
  6. En son hamurun üzerine su sürelim ve evvelden ısıtılmış 190 derecede 35-40 dk pişirelim. Fırının en altına bir küçük kapta su koyalım ki dışı çıtır içi yumuşak bir kıvamda olsun.

Karabuğday Unlu Glutensiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Soslu Tavuk Köfte
Bulut Kadar Hafif Kremasıyla Kedi Dili Pastası Tiramisu Tadında Kavanoz Tatlısı
Fırında Karnabahar
Starbucks Kurabiyesi
Sütlü Kız Pastası
Kolay Bisküvi Tatlısı
Hdabla | © 2025 |