Kara Helva (Un Helvası)

Kara Helva (Un Helvası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşık tereyağ
  • 5 -6 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5.5 su bardağı su

Kara Helva (Un Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı tavaya koyun kavurun ,iyice pembe renkten daha koyu olacak.
  2. Bir tencereye sıcak su koyun, şeker koyun, eriyinceye kadar karıştırın eritin.
  3. Unu kavurunca içine dökün şerbetini çekene kadar karıştırın .
  4. Un helvası toparlanacaktır biraz soğusun, tavada hal verin ,servise hazırdır afiyet olsun 🥰.

Kara Helva (Un Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tosunum Böreği (Kütahya’nın Meşhur)
Haşhaşlı Gözleme ( Katları Tel Tel Ayrılan)
Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Mutlaka Deneyin)
Tepsi Köftesi
Anne Kurabiyesi
Pırasalı Börek
Hdabla | © 2025 |