Kara Helva (Un Helvası)

Kara Helva (Un Helvası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşık tereyağ
  • 5 -6 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5.5 su bardağı su

Kara Helva (Un Helvası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı tavaya koyun kavurun ,iyice pembe renkten daha koyu olacak.
  2. Bir tencereye sıcak su koyun, şeker koyun, eriyinceye kadar karıştırın eritin.
  3. Unu kavurunca içine dökün şerbetini çekene kadar karıştırın .
  4. Un helvası toparlanacaktır biraz soğusun, tavada hal verin ,servise hazırdır afiyet olsun 🥰.

Kara Helva (Un Helvası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biber Dolması
Kısır
Pofuduk Poğaça
Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü)
Yoğurtlu Patates Salatası (Videolu)
10 Dakikada Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |