Kara Dut Suyu

Kara Dut Suyu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg kara dut
  • 4 litre su
  • 1,5 su bardağı şeker

Kara Dut Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dutlar yeterlice yıkanır. Uygun bir tencereye alınır. Üzerine su ek edilir ve kaynaması için ocağa alınır, şeker ilave edilir (damak tadınıza nazaran şeker ölçüsünü arttırabilirsiniz) kaynamaya başlayınca kısık ateşte tencerenin ağızı kapalı olarak kaynatılır.
  2. Hazır olan dut suyu biraz soğuduktan sonra süzülür. Uzun mühlet derin dondurucuda saklamak için plastik pet şişe kullanabilir.
  3. Bir kaç gün içinde tüketecek olanlar cam şişe yahut sürahi kullanarak buzdolabında saklayabilir. Afiyet olsun.

Kara Dut Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Çorbası
Sebze Çorbası (8+ Bebekler İçin)
Coleslaw Salatası
Ailecek İçilebilen Sütlü Brokoli Çorbası (Ben Bebeğim İçin Yaptım)
Ezogelin Çorbası
Çıtır, Çıtır Muhallebili Kadayıf
Hdabla | © 2025 |