Kara Dut Reçeli

Kara Dut Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 150- 200 gram dut (ben kara dutu buzluğa atmıştım onu kulanacam siz tazede yapabilirsiniz)
  • 5-6 su bardağı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı limon tozu
  • 2-3 su bardağı su

Kara Dut Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buzluktan çıkarttığımız kara dutu 5 dk erimeye bırakalım ve üzerine toz şeker ekleyelim akabinde su ekleyelim.
  2. 30-35 dk pişmeye bırakalım orta ara karıştıralım ,üstünde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla temizleyelim .
  3. Kaynamaya başlayınca kabağını yarım bir biçimde kapatalım ki kaynarken suyu dökülmesin.
  4. Kaynadıktan sonra limon tozunu ekleyelim iki dk daha kaynadıktan sonra evvelce yıkayıp kuruttuğumuz kavanoza koyup ağzını sıkı kapatalım.

Kara Dut Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Yoğurtlu Smoothie
Karnabahar Köftesi Tarifi
Mayasız Şipşak Poğaça (3-2-1)
Hamuru Patatesli Pişi
Lazanyadan Mantıya Yeni Dokunuş
Öğrenci Bütçeli Leziz Salata
Hdabla | © 2025 |