Kara Bombam Islak Kek
Kara Bombam Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk yemek kaşığı kakao
Sosu için
- 1 su bardağından yarım sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı süt
Kara Bombam Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalarımızı uygunca çırpıyoruz sonra şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Ardından sıvı yağ, süt öteki materyallerini ekliyoruz çırpıyoruz yavaş yavaş unumuzu ek ediyoruz.
- Ardından kekimizi evvelce ısıtılmış fırına veriyoruz 180 derece de 25 30 dkka pişiriyoruz.
- Kek pişerken sonrada sosunu ocağa tencereye materyalleri alıp, pişiriyoruz kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz.
- pişen kek biraz çıktıktan sonra keki ılık halde sosumuzu dökelim. Afiyet olsun.
Kara Bombam Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







