Kara Bombam Islak Kek

Kara Bombam Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 buçuk yemek kaşığı kakao

Sosu için

  • 1 su bardağından yarım sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt

Kara Bombam Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalarımızı uygunca çırpıyoruz sonra şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ, süt öteki materyallerini ekliyoruz çırpıyoruz yavaş yavaş unumuzu ek ediyoruz.
  3. Ardından kekimizi evvelce ısıtılmış fırına veriyoruz 180 derece de 25 30 dkka pişiriyoruz.
  4. Kek pişerken sonrada sosunu ocağa tencereye materyalleri alıp, pişiriyoruz kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz.
  5. pişen kek biraz çıktıktan sonra keki ılık halde sosumuzu dökelim. Afiyet olsun.

Kara Bombam Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Kapya Biber Sarma
İşgembeden Gözleme
Soğuk Baklava Birde Böyle Dene
Limonata
Fırın Sütlaç
Fasülye Piyazı
Hdabla | © 2025 |