Kapya Biber Turşusu

Kapya Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 8-10 salçalık kırmızı biber
- 1 su bardağı sirke
- Doğranmış maydanoz
- Su
- 3-4 diş sarımsak
- 3 -4 adet limon tuzu
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Yaprak
Kapya Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kırmızı biberleri güzelce yıkayıp istediğimiz uzunlukta doğrayalım.
- Ben 1 kiloluk kavanozlara kurdum çok hoş oluyor.
- Kavanozun içine kırmızı biberleri biraz koyalım üzerine doğranmış maydanoz ve sarımsak atalım.
- Bu süreci kavanoz dolana kadar yapalım.
- Benim gereçlerinden 3 kavanoz çıktı daha az yahut daha çok kurabilirsiniz.
- Kavanoz dolduktan sonra limon tuzunu ve kaya tuzunu koyalım, 1 su bardağı sirkeyi dökelim ve üzerine su dolduralım. (bu ölçü bir adet kavanoz için her kavanoza birebiri uygulanacak).
- Son olarak üzerine 3 -4 adet yaprak koyarak ağzını kapatalım.
Kapya Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




