Kapya Biber Mezesi

Kapya Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kapya biber

İç harcı için;

  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 15 kısım temizlenmiş yıkayıp ince doğranmış dereotu

Kapya Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberleri yıkayıp köz tavasına koyup közleyin, sonra buzdolabı poşetine koyun ve 10 dakika bekletin.
  2. Bu ortada iç harcı için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın.
  3. Poşetten biberleri çıkarın ve kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıklayıp temizleyin.
  4. Her bir kapya biberi 3 modüle kesin her bir kesimin geniş ucuna peynirli harçtan bir tatlı kaşığı koyun ve sivri uca gerçek sarın akabinde son olarak ucunu bir kürdan ile tutturun.

Afiyet olsun.

Kapya Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lavaş Böreği
Çörek Otlu Kıyır Kurabiye
Havuçlu Pırasa Yemeği
Pancar Turşusu
Antep Fıstık Kremalı Kurabiye
Yeşil Mercimekli Ekmek
Hdabla | © 2025 |