Kaptandan Lokum Somon Fırında

Kaptandan Lokum Somon Fırında Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg somon yerli/ithal
- 4 adet orta uzunluk patates
- 2 adet büyük soğan
- 15 sap maydanoz
- 4 sap dereotu
- 5 diş orta sarımsak
- Çeyrek limon
- Tuz
- Karabiber
- Top karabiber
- 1 çorba kaşığı salça
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 defne yaprağı
- Tereyağı
Kaptandan Lokum Somon Fırında Tanımı Nasıl Yapılır?
- Somon balığının bol, lezzetli ve ucuz olduğu bu günler için patates ve soğan desteği ile besleyici ve kolay bir tanım.
- Somon varsa kılçıkları çıkarılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine soğan ve patatesler halka olarak dizilir.
- Üzerine somonlar yerleştirilir. Bu ortada somonlar gereğince tuzlanır ve hafif toz karabiber ekilir. Somonların üzeri bir tıp daha patates ve soğan halkaları ile kaplanır. Hem altta hem de üstteki soğan ve patatesler mümkün olduğunca ince doğranabilir.
- Üzerine maydanoz, dereotu, yarım ince limon halkası ile örtülür.
- Salça sıcak suda eritilip, balıkların üzerine eklenir ve üzerine hafif zeytinyağı gezdirilir. Top karabiberler, sarımsaklar ve defne yaprakları ortalara serpiştirilir.
- Yaklaşık 35-40 dakika fırında turbo mod da pişirilir. 15 dakika dinlendirilir. Sıcak iken servis etmeden evvel her balığın üzerine 1 çay kaşığı tereyağı eklenir ve erimesi beklenir.
- Balığın yanına soğan salatası ile sarımsaklı brokoli havuç haşlaması da eşlik edebilir.
- Patates ve soğanlar ile birlikte çok besleyici ve doyurucu bir kış mevsimi haftasonu özel yemeği/spesiyalitesi oldu. Süper bir lezzet. Afiyet olsun.
Kaptandan Lokum Somon Fırında Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






