Kaptandan Girit Usulü Peynirli Patlıcan Yemeği
Kaptandan Girit Adabı Peynirli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı kırımızı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- 50 gram ezine peyniri
- 5 sap maydanoz
- 50 gram yağsız kıyma
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 3 orta diş sarımsak
- 1 bardak su
Kaptandan Girit Yöntemi Peynirli Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar yıkanıp, şeritli halde doğranır. Uzunlamasına siyah bir kısım kalabilir. Küp küp doğranır.
- Tencerede kıyma pembeleşesiye kadar zeytinyağında kavrulur. Soğanlar eklenir. Hafif kavrulur. Domates ve biber salçaları eklenir, kavrulur.
- Daha sonra patlıcanlar eklenir ve çevrilerek kavrulur. Kapağı kapatılır kısık ateşte orta sıra çevrilerek patlıcanların kavrulması sağlanır. Su eklenir patlıcanların üzerine çıkmayacak formda, fazla sulu isteyen biraz fazla su ekleyebilir. Maydanozlar eklenip karıştırılır. Az sulu daha lezzetli oluyor.
- Yaklaşık 15-20 dk kısık ateşte pişmesi sağlanır.
- Püf noktası olarak; aroma için sarımsaklar pişmeden birkaç dakika evvel atılarak karıştırılır ve en son servis edilmeden peynirler küp küp olarak atılır.
- Peynirler öbür bir kapta hafif kızartılıp da eklenebilir. Lakin tabağa servis etmeden yaklaşık 5 dk evvel eklenmesi gerekiyor. Tabakta peynirlerin erimemiş olması tavsiye edilir.
Kaptandan Girit Tarzı Peynirli Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








