Kaptan’dan Enfes Sebzeli Bulgur Pilavı

Kaptan’dan Enfes Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 5 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet iri sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 4 su bardağı sıcak su/bunun 2 su bardağı et suyu olabilir
Kaptan’dan Enfes Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru üzerine 1 tatlı kaşığı tuz dökerek sıcak suda 1 saat bekletelim.
- Patlıcanları soyalım ve küp küp küçük küçük doğrayalım. Tuzlu suda 30 dk bekletelim.
- Patlıcanları süzüp yağda kavuralım, kızartalim, 4 dk. Biberleri soyup ekleyelim, 2dk.
- Soğanı soyup yemeklik doğrayalım yağda kavrulanlara ekleyelim, 4 dk. Sarımsağı ve salçayı da ekleyip kavuralım, 3 dk.
- Bulguru süzüp ekleyelim. Biraz daha kavuralım, 5 dk.
- Domatesleri küçük doğrayıp ekleyelim, 2 dk.
- Baharatları ekleyelim ve sonra kaynamış suyu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pilav suyunu çekesiye kadar kısık ateşte pişirelim, 15-20 dk.
- Kapağın altına kağıt havlu sererek derlenmesini bekleyelim, 10 dk.
- Üzerinde yoğurt ile epey lezzetli oluyor.
Afiyet olsun, çok besleyici enfes bir pilav.
Kaptan’dan Enfes Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





