Kaptandan Enfes Evde Steak Döner

Kaptandan Enfes Meskende Steak Döner Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram et (biftek, antrikot, bonfile, kontrfile v.b.)
  • 100 gram kuzu kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Kaptandan Enfes Meskende Steak Döner Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin dondurucuda bekletilen etler, donmuş olarak çözülmeden çok ince, yaprak formunda kesilir. Bu sırada bir bez yardımı ile kaymaması sağlanır.
  2. Büyükçe bir tavada kıyılmış kuyruk yağları eritilir.
  3. İyice çözülen etler tavaya alınır ve kavruralak pişirilir. Pişirme esnasında salınan su, etlerin haşlanmasını önlemek gayesiyle kaşık ile öteki bir kaba alınır. Bu formda etlerin yalnızca yağda pişmesi sağlanır.
  4. Suyu büsbütün alınan etler yağı azalasiya kadar kurumadan kapak kapatılmadan pişirilir.
  5. Daha sonra diğer kaba alınan su tekrar tavaya etlere eklenir ve üzeri kapak ile kapatılarak yaklasik 5-10 dakika daha pişirilmeye devam edilir.
  6. En son tuz ve karabiber ve tereyağı eklenir. Bir kaç dakika daha kurutmadan pişirilir. Afiyet olsun.

Kaptandan Enfes Meskende Steak Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaban Mersinli Pasta Veya Cupcake Kreması (Videolu)
Hindistan Cevizi Dolgulu Muffin
Ekşili Köfte (Kıllotik)
Ekşi Mayalı Pizza
Tavuklu Çökertme Kebabı
Kaşık Dökmesi
Hdabla | © 2025 |