Kaptandan Enfes Evde Steak Döner
Kaptandan Enfes Meskende Steak Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram et (biftek, antrikot, bonfile, kontrfile v.b.)
- 100 gram kuzu kuyruk yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Kaptandan Enfes Meskende Steak Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin dondurucuda bekletilen etler, donmuş olarak çözülmeden çok ince, yaprak formunda kesilir. Bu sırada bir bez yardımı ile kaymaması sağlanır.
- Büyükçe bir tavada kıyılmış kuyruk yağları eritilir.
- İyice çözülen etler tavaya alınır ve kavruralak pişirilir. Pişirme esnasında salınan su, etlerin haşlanmasını önlemek gayesiyle kaşık ile öteki bir kaba alınır. Bu formda etlerin yalnızca yağda pişmesi sağlanır.
- Suyu büsbütün alınan etler yağı azalasiya kadar kurumadan kapak kapatılmadan pişirilir.
- Daha sonra diğer kaba alınan su tekrar tavaya etlere eklenir ve üzeri kapak ile kapatılarak yaklasik 5-10 dakika daha pişirilmeye devam edilir.
- En son tuz ve karabiber ve tereyağı eklenir. Bir kaç dakika daha kurutmadan pişirilir. Afiyet olsun.
Kaptandan Enfes Meskende Steak Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











