Kapkek Tarifi

Kapkek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Damla çikolata
  • Fındık
  • Ceviz
  • Fıstık

Kapkek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpükleşene kadar çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar karıştıralım.
  3. Elediğimiz kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek çırpalım.
  4. Hazırladığımız hamuru kapkek kalıplarına, üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde kepçe ile paylaştıralım.
  5. Tüm hamuru paylaştırdıktan sonra kapkeklerimizin üzerine damla çikolata serpelim.
  6. Hazırladığımız kapkekleri evvelce ısıttığımız 160°c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakın kürdan testi yapın firından alın afiyet olsun!💯.

Kapkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Semizotu Salatası
Perde Pilavı
Köri Tavuklu Börek
Erişteli Avunya Mantısı
Avokadolu Puding (Çocuk Ve Yetişkin İçin)
Patatesli, Üç Peynirli Rulo Börek
Hdabla | © 2025 |